lany 600

Témakörök

Képzési témakörökA fiatalok korcsoportjának megfelelően kialakított, egymásra épülő tananyagaink olyan témaköröket érintenek, melyek széles körét fogják át az üzleti- és kommunikációs ismereteknek. Kiemelt témáink: pénzügy, marketing, jog, kommunikáció, protokoll, előadás-technika, üzleti- és vállalkozási ismeretek. A tanfolyamok során a diákok többek között az alábbi kérdésekre kapnak részletes választ: Mit és hogyan tudok elintézni egy bankban? Hogyan indítsak egy vállalkozást, ha van már egy ötletem? Hogyan készítsek üzleti tervet? Milyen pénzügyi lépések kísérik végig életünket? Mit tehetek, ha fogyasztóként sérülnek az érdekeim? Hogyan legyek magabiztos egy felvételi interjún? Hogyan írjak egy hivatalos levelet? Hogyan növeljem önbizalmam? Hogyan tudok jól érvelni, meggyőzni másokat? Milyen egy jó önéletrajz? Milyen bevételei és kiadásai vannak egy háztartásnak?

Kommunikáció, etikett

Kommunikáció, etikettAz üzleti életben a siker egyik legfontosabb kulcsa a jó kommunikációs képességekkel rendelkezés. A kommunikációban jól tükröződik a gondolkodás, a gondolatok fejlődése, ezért is helyezünk kiemelt figyelmet a kommunikációs gyakorlatokra, a közös, társas beszélgetésekre, szituációkra, szókincs bővítésére, önbizalom fejlesztésre. A kurzusok során gyakoroljuk a véleménynyilvánításra, a prezentációra vagy a konfliktus kezelésére vonatkozó kommunikációs és általános illem szabályait is.

Együttműködés, csapatszemlélet

Együttműködés, csapatszemléletA csapatszellem kialakulása a fiatalok tanulmányai során egyre inkább előtérbe kerül, a későbbi munkahelyen pedig nélkülözhetetlen és szükséges kompetencia. Kurzusaink alatt komoly hangsúlyt fektetünk a csoportmunkára, az együttműködésre, támogatva ezzel a közös gondolkodás fejlesztésén túl a szociális képesség fejlesztését is. Az iskolában megszerzett tudást az életben, a munkahelyen legtöbbször csoporthelyzetben kell alkalmazni, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a diákokat felkészítsük ezekre a szituációkra. A csoportmunka azon kívül, hogy oldottabbá teszi a képzések légkörét, segít a kooperatív technikák elsajátításában, az önállóság és a munkamegosztás módszereinek gyakorlásában is.

Készségfejlesztés

KészségfejlesztésA fiatalok többsége nagyon fogékony a különböző ismeretek, készségek befogadására. Óráinkon egyéni és csoportos gyakorlatokkal próbáljuk fejleszteni a kommunikációs készségeket, az empátiát, az innovativitást, a kreatív gondolkodást, a tanulási képességet, az érdekérvényesítést vagy többek között az önfejlesztő képességet.

Kreativitás fejlesztése

Kreativitás fejlesztéseNem a problémát keressük, hanem a megoldásokat. Minden tanórán olyan feladatokat oldunk meg, amelyek segítik a kreativitás fejlesztését. Az üzleti és a mindennapi életből vett gyakorlatokkal támogatjuk a fiatalok alkotóképességének fejlődését.

Szemléletformálás

SzemléletformálásHogyan közelítsünk meg egy kihívást? Hogyan érveljünk? Hogyan adjunk el egy terméket vagy akár „saját magunkat”? Hogyan győzzünk meg másokat? Interaktív óráinkon konkrét esetek feldolgozásán keresztül segítjük a gyerekeket abban, hogy olyan látásmódjuk, szemléletük alakuljon ki, amely nemcsak a mindennapokban, de a későbbiekben akár a felsőfokú tanulmányaik során vagy az üzleti életben is segíti őket.

Gyakorlatorientált

Gyakorlati tudásÉletszerű tudásátadás, amire minden fiatalnak szüksége van. Célunk, hogy a tanfolyamainkon résztvevő gyermekek, fiatalok a mindennapi életben hasznos és használható szemlélethez, képességekhez, tudáshoz jussanak. A kurzusok moduláris felépítésének köszönhetően régi és új hallgatóink számára is könnyen elsajátítható, részben független, egymást kiegészítő tananyagokkal dolgozunk. Nyugodtan merjük állítani, hogy Akadémiánkon olyan ismeretekhez jutnak a fiatalok, mellyel felnőtt korukban képesek lesznek egy vállalkozást beindítani és hatékonyan menedzselni, valamint megszerzik a mindennapokhoz szükséges és hasznos pénzügyi tudást is.

Céljaink

Junior Business Academy célokA Junior Business Academy célja, hogy támogassa a gyermekeket, fiatalokat abban, hogy már fiatal felnőttként képesek legyenek az üzleti és társadalmi életben helytállni. Segítjük őket abban, hogy ki tudják használni a bennük rejlő kreativitást, lendületességet, vállalkozói szellemet. Tanulóközpontú, gyakorlatias, interaktív képzéseink fejlesztik tanítványaink magabiztosságát, önbizalmát, kommunikációs és önkifejező képességét, kritikus és proaktív gondolkodását. Óráinkon arra tanítjuk diákjainkat, hogy elismerjék és becsüljék az innovációt, a partnerséget, az etikus magatartást, a sokszínűséget, az integritást és nem utolsó sorban a tiszteletet mások irányába.

Jelentkezés

Amennyiben jelentkezni szeretne képzéseinkre, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot.

ŰRLAP KITÖLTÉSE